Zonweringen in Heiloo

Zonweringen in Heiloo

Tijdens de warme zomermaanden kan de zon, die in de kamer schijnt, hinderlijk zijn. Daarom is het gebruik van een zonwering handig. Er zijn veel verschillende soorten zonweringen om ervoor te zorgen dat de zon niet binnen schijnt. Een goede zonwering zal de zonneschijn buiten houden waardoor het binnen lekker koel blijft als het buiten snikheet is.   Kijk voor leuke modellen eens bij Bolten de Woonversierder.

Soorten zonweringen

Voor een terras kan een zonnescherm gebruikt worden waar je onder door kunt lopen. Vaak worden daarvoor knikarmschermen gebruikt. Ze kunnen breed worden geleverd. De uitval van het scherm kan maximaal 4 meter bedragen. Er zijn veel soorten, prijsklassen en modellen leverbaar. Dat geldt voor alle zonweringen in Heiloo. Wanneer je een zonnescherm aanschaft, is het belangrijk dat je hem laat ophangen. Ga daar niet zelf mee aan de slag. Hij moet stevig bevestigd worden, omdat hij bestendig moet zijn tegen hinderlijke windvlagen.  Een pergola zonwering wordt vaak toegepast op een terras. De constructie is stevig omdat hierbij met palen en geleiders wordt gewerkt. Door de grote stabiliteit kan de uitval nog groter zijn dan voor een gewoon zonnescherm. Ze zijn goed bestand tegen wind en regen. Bij het plaatsen van het geheel moet er voldoende afschot zijn, zodat het water, dat op het doek komt, goed wordt afgevoerd.  Een buitenjaloezie zal al het directe zonlicht buiten kunnen houden, terwijl je vanuit de kamer nog wel naar buiten kan kijken. Deze eigenschap bezit een screen ook. Het belangrijkste voordeel van een buitenjaloezie vergeleken met een screen is dat je nog meer zonlicht buiten kan houden en dat je een beter zicht naar buiten hebt. Een screen kan ongeveer 92% van het zonlicht buiten houden en een buitenjaloezie 100%.  Rolluiken worden vooral gebruikt om al het zonlicht tegen te houden. Het is met de buitenjaloezie de beste zonwering als we kijken naar het buitenhouden van de zonnewarmte. Rolluiken zorgen in huis voor een complete verduistering. Het zal je woning extra isoleren en beveiligen. Rolluiken spelen een belangrijke rol in het koel houden van slaapkamers. Tijdens de zomermaanden kunnen rolluiken gebruikt worden om de warmte buiten te houden en tijdens de wintermaanden om de warmte binnen te houden. Inbrekers zullen vaak die huizen mijden waar gebruik wordt gemaakt van rolluiken.  Uitval zonweringen in Heiloo kunnen ook worden gebruikt om de zon buiten te houden. Wanneer de zon laag staat, is het mogelijk dat de zonnestralen eronder door schijnen. De uitvalzonneschermen zijn vaak een sierstuk aan de woning. Het zijn uitvalschermen met twee vaste armen die omlaaggaan wanneer je het scherm uitzet. Er zijn hier ook weer verschillende soorten leverbaar. Je hebt de markisolet die speciaal bij hoge ramen wordt gebruikt, maar ook de Markies. De Markies wordt voor kleinere ramen gebruikt waarbij de zijkant is afgesloten.   

Algemeen

Er zijn veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat er tijdens de zomermaanden geen zonlicht naar binnen zal schijnen. Je kunt alle soorten zonneschermen in Heiloo aanschaffen.


Delen