Betegelen interieur: tegels met houtlook

De houtlook tegels

Nog niet zo lang geleden werd er alleen maar vloerdekking gebruikt om in een kamer te leggen. Een vloerbedekking doet warm aan. Hij is in veel verschillende kleuren en designs leverbaar. Toch heeft men gezocht naar andere manieren om als vloerbedekking in huis te gebruiken. Vloerbedekking is mooi, maar heeft belangrijke nadelen. Door het vuil dat aan je schoenen zit, zal een vloerbedekking vuil worden. Je kunt deze laten reinigen door een specialist, omdat hij weet wat voor spullen je daarvoor moet gebruiken. Nu worden niet alle vloerbedekkingssoorten snel vuil. Je hebt laagpolige vloerbedekking, maar ook hoogpolige. Een hoogpolige vloerbedekking is moeilijker schoon te maken dan een laagpolige. Je moet, als er een vloeistof is gemorst, de vloerbedekking direct met het juiste middel schoonmaken. Om van deze nadelen af te komen is er gezocht naar een andere oplossing. Daarvoor werd gekozen voor een houten vloer. Een massief houten vloer is kostbaar en daarom werd er overgegaan op laminaat. Tegenwoordig kun je goed laminaat niet meer van echt hout onderscheiden. Zowel laminaat als massief hout hebben een goed onderhoud nodig.

Tegels houtlook

Tegenwoordig worden er weer tegels gebruikt als vloerbedekking, maar dan met een natuurlijke uitstraling. Tegels houtlook hebben de uitstraling van houten planken. Het zijn keramische tegels. De tegels worden gemaakt door de klei op een hoge temperatuur te bakken. Vervolgens worden de tegels afgewerkt met een glazuurlaag. Door de glazuurlaag krijgt de tegel de uitstraling van echt hout. Door speciale technieken worden er ook noestjes op de tegels aangebracht waardoor ze helemaal de uitstraling van echt hout krijgen. Een houtlook tegel zal, wanneer er vloerverwarming wordt gebruikt, niet meer koud aanvoelen. Het lijkt net of er een echte houten vloer ligt. Een houtlooktegel is vlekbestendig, slijtvast en krasvrij. Door de hoge temperatuur waarop de tegels worden gebakken, worden de poriën dichtgebrand. Er kan dus geen vuil in de tegel komen. Ze kunnen gelegd worden net als houten plank. Wanneer je de vloerverwarming aandoet, zal het binnen de kortste keren behaaglijk warm in huis zijn. De houtlooktegels kunnen bij ieder interieur worden ingepast. Ze passen zowel bij een modern interieur als bijvoorbeeld bij een industrieel interieur. De meubels kunnen erop worden aangepast.


Badkamer

De tegelvloer in een badkamer kan ook voorzien worden van tegels met een houtlook. Wanneer je daarbij ook vloerverwarming gebruikt, krijg je een zeer mooie en behaaglijke badkamer. Je moet daar ook weer de wandtegels op aanpassen. Je kunt de badkamer, ondanks dat het er vochtig is, nu toch een houtlook geven.

Er zijn veel manieren waarop de tegels houtlook gelegd kunnen worden. Je kunt de tegels houtlook half steenverband leggen, maar ook als wild verband. Je hebt tegels van 20 x 90 cm en van 30 x 120 cm. Er zijn mogelijkheden genoeg om de tegel te gebruiken.

Kijk voor tegels met houtlook bij Tegeloutlet Purmerend.


Delen