De architect

Wanneer jij op zoek bent naar een architect die jouw huis, bedrijf of project voor jou uitvoert, houdt er dan rekening mee dat hij meer doet dan alleen het project ontwerpen. De architect is verantwoordelijk voor het hele proces, vanaf de tekentafel tot aan de oplevering van het project. Hij overziet dat het goed uitgevoerd wordt en dat alles volgens plan gaat. Wanneer je op zoek gaat naar een goede specialist voor jouw project houdt dan rekening dat het een lange dienstverband is. In deze blogpost vindt je een aantal tips hoe jij de beste man voor jouw project vindt.


Liever een goede buur dan een verre vriend

Heb jij al meer ervaring met het samenwerken met een architect of is iemand in jouw kennissenkring architect? Een goede tip voor het vinden van een fijne samenwerking is door te werken met iemand die je kent. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en kun je eenvoudig discussiëren wanneer je het niet met elkaar eens bent. Vraag bijvoorbeeld aan jouw vriendenkring of zij nog iemand kunnen aanbevelen om mee te kunnen werken.


Weet wat je wilt

Voordat je op zoek gaat naar een architect, zorg dat het voor jou duidelijk is wat je wilt. Op deze manier kun je specifiek naar een architect zoeken. Wil je een klassiek herenhuis of een modern pand? Dat is nogal verschillend. Wanneer het voor jou duidelijk is waar je naar op zoek bent, kun je sneller een architect vinden die helemaal bij jouw project past. 


Zoek zelf informatie

Natuurlijk kun je ook eerst zelf op onderzoek uit gaan. Kijk online naar verschillende architectenbureaus en lees reviews van de klanten. Ook kun je op forums terecht over tips en tricks over het samenwerken met architecten. Hoe werkt het en wat kun je precies verwachten van zo'n samenwerking?


Prijs

De prijs is ook altijd een doorslaggevende factor. Sommige architecten is meer high-end dan de andere. Wanneer je zelf een budget hebt geformuleerd kun je ook dit als rode draad gebruiken om een geschikte architect voor jouw project te vinden. Wanneer je jouw eerste kennismaking hebt met een architect, begin dan ook zeker over de prijs. Zo kun je zien of jullie op een lijn liggen. Het is belangrijk om een specialist te vinden die jou volledig helpt bij jouw bouwproject. Zorg dat je zorgvuldig te werk gaat wanneer je op zoek gaat naar een architect die jou kan helpen. Op deze manier vindt je beste man voor het project.

 

Voor Vught e.o. neem je contact op met Architectenbureau Dick vd Heijden voor deskundigheid op het gebied van bouwkundige esthetiek.

 


Delen