Gordijnen en kozijnen: zonwering

Zonwering is erg belangrijk, anders wordt het (vooral in de zomer) erg warm in uw huis. Zeker als u een tuin op het zuiden heeft, kunt u niet zonder zonwering in de tuin. Ook voor de ramen van de slaapkamers is goede zonwering onmisbaar. Zonwering is dus echt noodzakelijk, maar het is niet alleen praktisch, het kan ook sfeervol zijn.

Zonwering buiten

Aan de buitenkant van uw woning kunt u verschillende soorten zonwering gebruiken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sfeervolle zonneluifel of markiezen. Dit ziet er altijd erg gezellig uit. Deze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Een zonneluifel kunt u uitrusten met een censor. Als de zon begint te schijnen, gaat de luifel open. Als de zon weg gaat, gaat de luifel weer dicht. Dit geldt ook voor de wind: als er geen wind staat en de zon schijft, dan gaat hij open, maar waait het te hard, dan gaat hij dicht. Dit is dus ideaal voor als u niet de hele dag thuis bent. Zo blijft de zon toch uit uw woning. Een ander alternatief zijn rolluiken. Deze kunt u ook bij slecht weer dicht doen. Deze kunnen daar heel goed tegen. U kunt rolluiken helemaal dichtdoen, dan is het echt donker in uw kamer. Ze worden daarom ook vaak voor slaapkamerramen gehangen. U kunt er echter ook voor kiezen om nog een klein beetje licht door te laten, u kunt het rolluik dan sluiten, maar kleine gaatjes open laten. Rolluiken beschermen niet alleen tegen de zon, maar ook zijn ze goed als beveiliging van uw woning. Ook deze zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. 

Zonwering binnen

U kunt uiteraard ook aan de binnenkant van uw woning rolgordijnen plaatsen. Deze zorgen ook goed dat de zon buiten blijft en de kamer niet te warm wordt. Deze zijn er in gewone stoffen, maar ook in verduisterende stoffen. Dit is erg prettig voor slaapkamers. Voor kinderkamers zijn deze ook erg geschikt, zo kan uw kindje 's middags gewoon in een donkere kamer slapen. Ze zijn beschikbaar in heel veel verschillende kleuren en maten. Voor kinderkamers zijn ze ook beschikbaar in leuke motiefjes. Als uw kindje fan van Cars is, dan is daar zeker een rolgordijn van te vinden. Uw kindje kan dus fijn met zijn eigen helden in de kamer slapen. Dat willen alle kinderen wel! Er zijn dus heel veel mogelijkheden om de zon buiten te houden, zodat uw huis koel blijft in de warme zomermaanden. U kunt zonwerking via internet bestellen, maar er zijn ook veel plaatselijke leveranciers die u graag adviseren, de juiste maten bij u op komen nemen en uiteindelijk uw zonneluifel, markies of rolluik komen bevestigen. Veel succes!

Voor meer informatie spreek met een bedrijf zoals Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen.


Delen